Divadlo v MŠ a výlet do ekocentra Huslík

autor Ředitelka | cal 05.05.2022 | Aktuality |

9.5. a 10.5. 2022


V pondělí 9.5.budeme mít v MŠ loutkovou pohádku "O perníkové chaloupce"
Vybíráme 80,- Kč
V úterý 10.5. pojedeme do Huslíku. Budeme mít dva výukové programy - 
Hvězdičky - program Lužánci 
Jaká tajemství lužní les skrývá? To nám napoví Lužánci - kouzelné lesní bytosti, které se s radostí a láskou starají o les. Žijí zde ve stromech, květinách a starých pařezech. Dbají na to, aby se každý, kdo les navštíví choval ohleduplně, nic neničil a neubližoval zvířátkům. Moc rádi tě naučí objevovat vše, co k lesu patří. Pomocí smyslů tě Lužánci lesem provedou - tak pojď, pěkně tiše, nastraž uši, dívej se a poslouchej…
Sluníčka - Program - Stavíme domečky .
Společně se dáme do tvoření domečků z přírodních materiálů, které poslouží jako skrýš pro drobná zvířátka. V chodbičkách z klacíků, rákosů a stébel se ubytují včely samotářky, motýli nebo vosičky. V šiškách a suchém listí se bude líbit beruškám, ale i škvorům. V hromadě dřeva a listí se schová nejen ježek a do budky pak brzy zalétnou ptáčci či netopýři. Dozvíme se  se jak vypadá hmyzí hotel, motýlí domek, škvorník, různé ptačí budky nebo třeba ježkovník. A také co dělat, aby domeček neskončil prázdný a brzy našel nové obyvatele. Domečky si odvezeme s sebou do školky, kde je  umístíme do různých koutů naší zahrady a budeme  pozorovat jak to v nich žije.

Vybíráme - Hvězdičky 80,- a Sluníčka 120,. Kč
Příchod dětí normálně, vracíme se na oběd. Do batůžku jen kapesník, pláštěnku a malé děti náhradní tepláčky. Sportovní oblečení a obuv. Prosíme, nastříkejte děti repelentem proti klíšťatům. Budou se pohybovat v lese.