Sdělení rodičům

autor Ředitelka | cal 26.04.2023 | Aktuality |

Kdy do školky ano, kdy ne.


Vážení rodiče,
situace v naší MŠ mě donutila vám připomenout, že dítě, které vykazuje známky nachlazení, rýmu, kašel, teplotu atd. nepatří do MŠ!
Do MŠ dochází dítě bez známek těchto onemocnění! Jsme v tomto ohledu tolerantní, neděláme z komára velblouda a rozlišujeme mezi nachlazením, rýmou akutní a alergickou. Víte to dobře. Zelená či žlutá není alergická rýma!! . Dali jsme Vám důvěru, že své děti dobře znáte a pokud vidíte, že dítě kašle, má rýmu, budete ohleduplní k nám všem a dítě si necháte doma. Bohužel již třetí týden dochází k opakovanému porušování těchto základních pravidel, které jsou obsaženy i ve školním řádě, se kterým jste byli seznámeni na začátku školního roku. Máte povinnost přivádět dítě do MŠ v takovém stavu, aby neohrožovalo zdraví ostatních dětí a zaměstnanců MŠ. Dítě rodič do MŠ přivádí schopné absolvovat bez omezení pobyt v MŠ. Toto je v tomto okamžiku porušováno.Dítě, které celý den prokašle, chodí neustále smrkat či mu tečou nudle(protože ještě smrkat neumí), není ZDRAVÉ DÍTĚ! Přistupujeme tedy k razantnějšímu opatření. Paní učitelka Vás dnes upozornila, že dítě není v pořádku., abyste si jej ponechali doma. Domníváme se, že čt, pá a následný víkend by mohl pomoci v tom, že již od 2.5. (3.5.  se budeme fotit) bychom mohli být v MŠ zpět všichni zdraví. To bude, pokud budete respektovat ostatní zdravé děti, které se vrací po 14 dnech zdravé do MŠ.
Pokud nesouhlasíte s našimi upozorněními (podotýkám, že dítě ve školce s námi stráví většinu dne, tudíž opravdu víme, kdo potřebuje léčbu)), vyžadujeme, aby lékař vystavil potvrzení, že dítě je schopné být v kolektivu a nenakazí ostatní děti. 
Mnohé rodiče jsem svým opatřením nyní jistě rozhořčila, ale pokud nebudeme vzájemně respektovat pravidla, budeme neustále řešit stále opakující se nemoci.
Ráda bych poděkovala těm rodičům, kteří jsou opravdu zodpovědní a své děti poctivě léčí. A doufám, že  rodičům, kteří nevěří, že situace je již vážná, jsem dnes sáhla do svědomí.
P:S: Dnes byl výlet skvělý, ale zima ukrutná, ač jsme dělali vše, aby děti nenastydly. Výlet jsme dokonce  i o trochu zkrátili.  Nikdo nečekal, že 26.4. bude třeba teplá zimní bunda.